#deneratat

Acum mai bine de-o săptămână, Cristian Șuțu oferea 4 locuri  într-o expediție fotografică în proiectul #prinmehedinti. Cum mă încadram în condițiile de participare, am zis: de ce nu ?!  Impresionată de lucrurile pe care le intreprinde Cristian, mare mi-a fost bucuria când am fost anunțată că voi merge alături de alți oameni interesanți #prinmehedinti. Aventura a durat patru zile, timp în care am descoperit frumusețile județului Mehedinți. Am vizitat cele mai importante atracţii şi locuri memorabile: Parcul de agrement Crihala, Castelul de apă, expediţia pe Dunăre, peştera Topolniţa, Izverna şi Podul Lui Dumnezeu. Asta ca o enumerare a locurilor descoperite, dar trăind momentele de atunci, pot spune că peștera Topolnița m-a impresionat, drumul în special până acolo, a trebuit să escaladăm porțiuni de teren anevoios, motiv pentru care mi-am descoperit , cred, o noua pasiune, cățăratul. Chiar nu glumesc, mi-a placut extrem de tare, deși nu eram echipată nici pe departe corespunzător.

IMG_6438 IMG_6460 IMG_6474 IMG_6483 IMG_6505 IMG_6554Sunt de prisos cuvintele, fotografiile spun totul. Frumusețea peisajului te lasă fără grai, râul ce șiroiește peste pietre, zgomotul apei. Locul în sine îți dă o stare de bine, motiv pentru care merită drumul să-l străbați. M-aș reîntoarce oricand în acest loc. Mai există locuri speciale în care aș reveni, unul dintre ele ar fi Cazanele Dunării. Sunt un sector din defileul Dunării la trecerea prin Munții Carpați. Au o lungime de circa 9 km, fluviul fiind mărginit de pereți verticali, stâncoși. La baza peretelui de calcar există două cavități: peșterile Gura Ponicovei și Veterani. Impresionant cred că este puțin spus, ce vezi acolo. Am avut norocul de a avea un conducător de ambarcațiune mai curajos, care ne-a dat ocazia să vedem peștera și în interiorul ei, nu doar intrarea.

IMG_6295 IMG_6314 IMG_6320 IMG_6341  Sunt momente în viață în care preferi să contemplezi pur și simplu. Acesta a fost unul dintre ele. E minunat locul și e de neratat cum ar spune unii.

#prinMehedinti a fost un eveniment organizat de Ionuț Sibinescu și agenția Public Advisors.

Publicitate

Un gând despre „#deneratat

  1. Pingback: Ce e de văzut în Județul Mehedinți • Adriana Șandru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s