Povești către sine

        De-a lungul vremii am trecut cu toții prin diverse etape, și de fiecare dată când am crezut că știm totul, faptele ne-au demonstrat contrariul. De  multe ori ne-am trezit buimaci în fața anumitor evenimente  și nu înțelegeam de ce au apărut. Unele erau dureroase, altele pline de bucurie și încântare. Ne  întrebăm ce am făcut de am meritat aceste lucruri, și nu de puține ori ne  gândim  cu oarecare teamă, că nimic nu este întâmplător. Da, într-adevăr, situațiile neprevăzute ne-au făcut să simțim cu tărie acest fapt. Privim evenimentele imprevizibile ca pe ceva negativ, pentru că nu avem  acces la toate informațiile și pentru că nu le putem anticipa. Totuși, dacă încercăm să privim per ansamblu,  descoperim  cum capătă sens.
        M-am întrebat, ce oare am pierdut, de fapt răspunsul este ce am câștigat?! Curajul de a le depăși, înțelegând oamenii și ce i-au determinat să le provoace, fiind motivați de întâmplări, povești. Orice om are o poveste. De fapt, eu, tu suntem  povestea în sine. Totul poate fi diferit sau  identic, dar nimic nu este întâmplător, nici măcar povestea ta. Suntem deopotrivă totul și nimic.
Publicitate

Un gând despre „Povești către sine

  1. Și, pentru că nu avem acces la toate informațiile și, pentru că nu le putem anticipa și, pentru că percepem imprevizibilul ca pe ceva negativ,vedem trecutul colorat, prezentul alb-negru și viitorul întunecat?
    Oamenii au nevoie de răspunsuri. Unele vin de la sine. Mai devreme sau mai târziu. Dar vin. Altele nu vin niciodată. Dacă întrebarea este potrivită, atunci vine cu siguranță. Așa vin și poveștile. Cu omul potrivit. Important este ce facem noi cu acei oameni și cu acele povești.
    Încercăm să ne vedem în povestea fiecăruia ca într-o oglindă. Cu cât e mai clară, cu atât îți vezi mai bine zâmbetul frumos pe chip. Și, cu siguranță, crește încrederea în tine.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s